Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Usluge

Savjetovališta

Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine Savjetovalište za reproduktivno zdravlje adolescenata Savjetovalište za mlade i odrasle s problemom prekomjernog pijenja alkohola

Dugotrajno i prekomjerno pijenje alkohola rezultira ovisnošću. Ovisnost o alkoholu je bolest koja dovodi do oštećenja tjelesnog i psihičkog zdravlja te uzrokuje medicinsko-socijalne probleme za osobu, ali i njezinu obitelj i zajednicu. Prema ukupnim posljedicama za pojedinca i društvo, prekomjerno pijenje ubraja se među najveća zla suvremenog svijeta.

Prekomjerno pijenje alkohola u našoj Županiji prepoznato je kao veliki problem u sklopu istraživanja kroz projekt „Zdravih županija“ te je stavljeno u javnozdravstvene prioritete u Županiji. Međusektorskom suradnjom našeg Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti te Prekršajnog suda, Centra za socijalnu skrb, Policijske uprave, Općinskog državnog odvjetništva, od 2009. godine osmišljena su i u zajednici implementirana dva nova programa našeg Centra: Savjetovalište za mlade i Savjetovalište za odrasle s problemom prekomjernog pijenja alkohola.

Savjetovališta su namijenjena osobama koje kod sebe ili kod bližnjih uočavaju probleme vezane uz prekomjerno pijenje, s ciljem prevencije i sprečavanja nastanka ovisnosti o alkoholu.

U Savjetovalištu radi tim stručnjaka: liječnici-specijalist psihijatar i specijalist javnog zdravstva, magistra socijalnog rada i medicinski tehničar koji svaki sa svojom ulogom pridonose procesu pomoći.

Savjetovalište je mjesto gdje podršku i pomoć mogu dobiti osobe ovisnici o alkoholu, osobe koje osjećaju da zalaze u problem jer ponekad previše popiju, osobe koje u nedoumici ne znaju trebaju li zatražiti dublju pomoć, osobe koje trebaju savjet zbog zabrinutosti za svoje bližnje.

Potražite nas u Savjetovalištu jer potražiti pomoć nikad nije prerano.

Radno vrijeme:
utorak i četvrtak 8-13 sati

Savjetovanje je za korisnike besplatno. Nije potrebna uputnica.
Informiranje i naručivanje na broj

048 655 160.



NATRAG

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
1. srp '24.
SVE NOVOSTI