Zavod za javno zdravstvo s objektima koji se bave proizvodnjom i prometom namirnicama (ugostiteljski objekti, mali obrti, industrije, škole, vrtići, domovi za starije i nemoćne i sl.) sklapa ugovore na temelju kojih se vrši planirana kontrola briseva i hrane.
U Odjelu za laboratorijsku analitiku obavlja se ispitivanje i ocjena mikrobiološke čistoće objekata pod sanitarnim nadzorom sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom.
Mikrobiološka čistoća obuhvaća briseve površina postrojenja, opreme, uređaja, pribora, prijevoznih sredstava i ruku osoba koje u poslovanju s hranom dolaze u dodir s hranom i predmetima opće uporabe i/ili u obavljanju djelatnosti pružanja usluga pučanstvu.
Ispitivanje uzoraka gotove hrane provodi se sukladno preporučenim kriterijima prema Vodiču za mikrobiološke kriterije za hranu čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima.
Izdavanje izvješća o ispitivanju: 5-7 dana
Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48 000 Koprivnica Tel: 048 655 130 Fax: 048 655 102 E-mail: ekologija@zzjz-kkz.hr