Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Testiranje na COVID-19

Testiranje na COVID-19 / SARS-CoV-2 infekciju - na vlastiti zahtjev

Molekularna dijagnostika – PCR Brzi antigenski test Serološka dijagnostika


Test je namijenjen osobama koje su razvile simptome koji upućuju na COVID-19 bolest.

Simptomi COVID-19 bolesti su: tjelesna temperatura >37.2, šmrcanje, suhi kašalj, kratki dah, grlobolja, gubitak njuha i okusa, probavne smetnje, bolovi u trbuhu, umor, glavobolja, bolovi u leđima,...

Testiranje se provodi iz obriska sluznice nazofarinksa pri čemu se detektiraju proteini koji su strukturni i funkcionalni dijelovi virusa, a još ih zovemo antigeni. Test za određivanje antigena SARS-CoV-2 iznimno je vrijedan dijagnostički test s visokom osjetljivošću (96,52%) i specifičnošću (99,68 %).

Brzi antigenski testovi najbolje je koristiti za dijagnostiku kod simptomatskih osoba u prvih pet dana bolesti.

Pozitivan rezultat ovog testa ukazuje na akutnu COVID-19 bolest i nije potrebna daljnja potvrda rezultata PCR dijagnostikom, dok negativni nalaz brzog antigenskog testa ne isključuje COVID-19 bolest.

Za testiranje je potrebna prethodna najava na telefon 048 655 120 (radnim danom od 7,00 do 15,00) ili elektronskim putem na testiranje.covid@zzjz-kkz.hr.

Uzimanje uzoraka provodi se u zgradi Zavoda za javno zdravstvo, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10 u Koprivnici, ulaz s bočne sjeverne strane zgrade u prizemlju, od ponedjeljka do subote u prijepodnevnim satima – prema dogovoru. Na testiranje je potrebno doći s maskom.

Rezultati testiranja dostupni su u roku od 4 sata i dostavljaju se putem e-maila.

Plaćanje usluge testiranja vrši se gotovinskom uplatom na mjestu pružanja usluge ili elektronskom uplatom. Na testiranje je potrebno doći s isprintanim popunjenim obrascem kojega možete preuzeti ovdje i s potvrdom banke o izvršenoj uplati ukoliko je plaćanje izvršeno elektronski putem.

Podaci za uplatu su:
Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije
IBAN: HR2323860021552003639
Model: 00
Poziv na broj: OIB UPLATITELJA
Iznos: 13,27 €
Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PDKCHR2X

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
22. srp '24.
SVE NOVOSTI