Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana sjednica Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Koprivničko-križevačke županije - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana sjednica Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Koprivničko-križevačke županije


U prostorijama Županijske uprave danas je održana sjednica Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek. Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Draženka Vadla, a članovi su prema točkama dnevnog reda raspravljali o  obilježavanju  Europskog dana prava pacijenata te o pristiglim inicijativama Udruge za zaštitu prava pacijenata i Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Primorsko-goranske županije.


Zamjenik župana Ljubić je izrazio zadovoljstvo što Povjerenstvo nije imalo pritužbi pacijenata, a razlog tome je uređen zdravstveni sustav u našoj županije te dobro funkcioniranje zdravstvenih ustanova.


Članice Povjerenstva su povodom 18. travnja, kojim se obilježava Europski dan prava pacijenata, podsjetile na osnovna prava  pacijenata koja su propisana Zakonom o zaštiti prava pacijenata, prava na -  suodlučivanje, obaviještenost, prihvaćanje ili odbijanje dijagnostičkog i terapijskog postupka, drugog stručnog mišljenja, prava na povjerljivost, održavanja osobnih kontakata, samovoljnog napuštanja ustanove, prava na privatnost, zaštitu pacijenata nad kojima se provode znanstvena istraživanja, zaštitu pacijenta koji nije sposoban dati pristanak, prava na pristup medicinskoj dokumentaciji, prava na naknadu štete i prava odbijanja primitka obavijesti.


Detaljnije o navedenim pravima možete se informirati OVDJE.


Objavljeno: 19.4.2024.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Ospice
24. svi '24.

Peludna prognoza
23. svi '24.

STOP komarcima
21. svi '24.
SVE NOVOSTI