Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Obilježen Dan narcisa u Koprivničko-križevačkoj županiji - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Obilježen Dan narcisa u Koprivničko-križevačkoj županiji


 


U subotu 16.3.2024. u Koprivnici na Zrinskom trgu provedena je javno zdravstvena akcija obilježavanja Dana narcisa kojom se javnost informirala o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.


Akciju je organizirala Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije uz kontinuirano podršku županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Uz brojne građane koji su se mogli educirati o samopregledu dojki akciju su podržali i predstavnici županije i grada Koprivnice te zdravstvenih ustanova.


U borbi protiv ove bolesti važno je spomenuti doprinos provođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke koje koordinira Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a sve u cilju rane dijagnostike i što boljeg liječenja oboljelih od raka dojke.


Naglasak je na važnosti provođenja redovitog samopregleda dojki od najranije životne dobi. Tom prigodom članice udruga su dijelile narcise, a prikupljene donacije iskoristit će se za edukativne i promotivne materijale te pomoć oboljelima i njihovim obiteljima.


 


 


Objavljeno: 19.3.2024.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
15. tra '24.
SVE NOVOSTI