Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

OTVORENI KIŠOBRAN - sastanak i predavanje koordinatorima programa - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

OTVORENI KIŠOBRAN - sastanak i predavanje koordinatorima programa


U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dana 24. listopada 2023. godine održan je sastanak koordinatora programa Otvoreni kišobran.


Na sastanku koordinatora programa dogovorena je realizacija programa u školskoj godini 2023/2024. Za provedbu programa se do sada prijavilo 13 osnovnih škola iz županije.


 


Uz navedeni sastanak održano je predavanje na temu: Bihevioralne ovisnosti-kad ponašanje postane ovisnost. Predavanje je pripremila Nadica Puškaš, magistra socijalnog rada. Bihevioralne ovisnosti jesu relativno novi pojam, ali to da ponašanje može postati ovisnost dokazuje niz istraživanja i studija. Naglašeno je kako trenutno postoje znanstveni dokazi o mogućem razvoju ovisnosti o sljedećim ponašanjima: kockanje, društvene mreže, online video igre i online pornografija. Kroz predavanje se posebno skrenulo pažnju na rizike ovisnosti, ali i drugih opasnosti koje mladima donosi Internet.


 Otvoreni kišobran je program prevencije ovisničkih oblika ponašanja kod učenika šestih razreda osnovne škole. U okviru programa provodi se inicijalni upitnik o stavovima i znanju učenika o pušenju i alkoholu te se održavaju radionice s učenicima. Sadržaj radionica vezan je za produbljivanje znanja o štetnostima pušenja i pijenja alkoholnih pića, jačanje samopouzdanja i unapređenje životnih vještina učenika u rješavanju svakodnevnih problema. Program je organiziran iz segmenta projektnih aktivnosti podržavanih od Ministarstva zdravstva pod nazivom Zajedno protiv ovisnosti. 


Objavljeno: 26.10.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
22. srp '24.
SVE NOVOSTI