Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Obilježen Svjetski dana mentalnog zdravlja - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Obilježen Svjetski dana mentalnog zdravlja


Dana 10. listopada, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan mentalnog zdravlja. Na taj dan podsjeća se na važnost promicanja mentalnog zdravlja, ulaganja u sustav podrške mentalnom zdravlju te destigmatizaciju osoba narušenog mentalnog zdravlja. Ovogodišnja tema Svjetskog dana mentalnog zdravlje je: Mentalno zdravlje kao univerzalno ljudsko pravo. Naglašava se potreba unaprjeđenja dostupnost i kvalitete različitih usluga u području mentalnog zdravlja te se ističu pozitivne priče u brizi za mentalno zdravlje stanovništva.


Ususret obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja dana 7. listopada 2023. godine u Virovitici je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije održan međužupanijski šahovski turnir i stručni skup „Šah i mentalno zdravlje“. Promociju zdravlja uz pomoć šaha pokrenuo je ZZJZ VPŽ još prije tri godine, a po prvi puta se uz turnir ove godine organizirao i Stručni skupu na temu proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju. Na stručnom skupu sudjelovali su predstavnici Službi za mentalno zdravlje iz Zavoda za javno zdravstvo četiriju županija – Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko–bilogorske, Osječko-baranjske Slavonsko-brodske i Virovitičko-podravske. Na stručnom skupu svoja iskustva rada na promicanju i prevenciji mentalnog zdravlja te probleme u radu i mišljenja izmjenjivali su psiholozi, psihijatri i socijalni radnici.


Svjetski dan mentalnog zdravlja podsjeća nas na ključnu ulogu koju mentalno zdravlje igra u našim životima i društvu kao cjelini. Zajedno možemo raditi na stvaranju svijeta u kojem se mentalno zdravlje cijeni, štiti i promiče.


Objavljeno: 11.10.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


LEGIONARSKA BOLEST
20. lip '24.

Peludna prognoza
20. lip '24.
SVE NOVOSTI