Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana javna tribina u Križevcima - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana javna tribina u Križevcima


U potpuno ispunjenoj kino dvorani Križevačkog poduzetničkog centra Križevci 7. rujna 2023. godine s početkom u 18 sati, održana je javna tribina pod nazivom Ovisite o sebi, ne o psihoaktivnim tvarima.


Nazočnima se prvo obratila dr.med. Vlatka Rajn, spec.školske i adolescentne medicine te im ukratko predstavila projekt "Trening životnih vještina za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih" u sklopu kojega je i tribina održana.


Gostujući predavač bio je vodeći stručnjak u području ovisnosti prof. dr. sc. Zoran Zoričić, predstojnik Zavoda za alkoholizam i druge ovisnosti na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice, predsjednik Hrvatskog društva za ovisnosti i Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.


Dr. Zoričić je  predstavio svoje bogato iskustvo u radu s ovisnostima te govorio kako prepoznati problem i potražiti pomoć. Posebno se osvrnuo na ulogu obitelji u procesu liječenja od ovisnosti. Nakon predavanja, psihijatar Zoričić je odgovorio na pitanja sudionika te je uslijedila rasprava.


Na javnoj tribini su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, grada Križevaca, škola i udruga s područja grada Križevaca, članovi klubova liječenih alkoholičara iz Koprivnice, Križevaca i Svetog Ivana Žabna te brojni zainteresirani građani.


Organizatori javne tribine su Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Klub liječenih alkoholičara "Centar" Koprivnica.


Javna tribina provedena je s ciljem senzibilizacije opće javnosti, gradske i županijske vlasti, odgojno-obrazovnih i zdravstvenih djelatnika vezano uz problematiku svih vrsta ovisnosti.


Radilo se o trećoj od tri predviđene javne tribine u sklopu projekta "Trening životnih vještina za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama".


Objavljeno: 11.9.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


LEGIONARSKA BOLEST
20. lip '24.

Peludna prognoza
20. lip '24.
SVE NOVOSTI