Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

EUROPSKI TJEDAN MENTALNOG ZDRAVLJA - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

EUROPSKI TJEDAN MENTALNOG ZDRAVLJA


Od 22. do 28. svibnja 2023. obilježavamo četvrti Europski tjedan mentalnoga zdravlja. Obilježavanje je pokrenula organizacija Mental Health Europe s ciljem osvještavanja važnosti mentalnoga zdravlja u svakodnevnom životu svakog pojedinca i zajednice. Stoga je ove godine kao tema vodilja obilježavanja diljem Europe predložena upravo tema MENTALNO ZDRAVE ZAJEDNICE. Cilj je akcijama i aktivnostima povećati razumijevanje i učenje o mentalnome zdravlju u našim zajednicama – u školama, na radnim mjestima i kod kuće kako bi svatko mogao napredovati, rasti i cvjetati u svakom razdoblju svog života.


Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna mentalnoga zdravlja pozivajući sve dionike u društvu i lokalnim zajednicama na ulaganje u MENTALNO ZDRAVE ŠKOLE. Tijekom ovog tjedna podsjećamo vas na važnost unaprjeđivanja mentalnozdravstvene pismenosti odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama i naš program PoMoZi Da.


Program PoMoZi Da je prvi standardizirani edukativni program unaprjeđivanja mentalnozdravstvene pismenosti odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnoga zdravlja djece i mladih u Hrvatskoj. Razvijen je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, a naš Zavod je jedan od partnera na provedbi programa. Odgojno-obrazovni djelatnici već su prepoznali program te ih je već 2842 uspješno završilo e-kolegij osnovne razine mentalnozdravstvene pismenosti. Za one koji su odlučili nastaviti edukaciju održano je 36 trodnevnih edukacija napredne razine na kojima su educirana 633 odgojno-obrazovna djelatnika, a od toga 19 iz naše županije. Program je i dalje dostupan svim odgojno-obrazovnim djelatnicima i planu je provedba napredne razine edukacije u našem Zavodu.


POGLEDAJTE I PRIJAVITE SE!


 


Kako pristupiti edukaciji?


1.      Prijave odnosno upute o načinu prijave na osnovnu razinu edukativnoga programa PoMoZi Da objavljene su na poveznici Agencije za odgoj i obrazovanje za stručna usavršavanja http://ettaedu.azoo.hr/. Potražite u nazivu edukaciju PoMoZi Da.


E-KOLEGIJ JE KONTINUIRANO OTVOREN bez obzira na datume koji su navedeni na ETTAEDU objavama! Potrebno je samo dobiti uputu o prijavi (poveznice i šifru) preko ETTAEDU sustava.


2.      Da biste U POTPUNOSTI završili edukaciju, prijavite se nakon osnovne razine i na naprednu razinu u svojoj županiji koju provode educirani 3P edukatori iz županijskih zavoda za javno zdravstvo


Više informacija o ovom programu može se pronaći na mrežnim stranicama PoMoZi Da ili


https://zivjetizdravo.eu/category/mentalno-zdravlje/


Objavljeno: 24.5.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti

SVE NOVOSTI