Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana četvrta edukacija u sklopu projekta Trening životnih vještina za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana četvrta edukacija u sklopu projekta Trening životnih vještina za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih


 


Dana 11. svibnja 2023. godine održana je edukacija za odgojno-obrazovne i zdravstvene djelatnike te članove partnera u projektu Kluba liječenih alkoholičara „Centar“ Koprivnica.


Sudionike se edukacijama nastoji osnažiti u ranom prepoznavanju rizičnih ponašanja djece i mladih, adekvatnom reagiranju na znakove rizičnih ponašanja te intervenciji usmjerenoj ka pojedincu ili cijeloj obitelji.


Edukacija se provodila u prostorijama i školskoj dvorani Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica.


Sudionicima edukacije obratila se, u ime ravnateljice škole,  prof. Sanja Antolić te dr. Draženka Vadla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.


Prvo predavanje održao je doc. dr. sc. Darko Roviš, prof. soc. ped., na temu Javnozdravstveni pristup prevenciji ovisnosti i rizičnih ponašanja, iskustva iz provedbe Trening Životnih Vještina u PGŽ. Zatim je uslijedilo predavanje Implementacija programa Trening Životnih Vještina u razredu, koje je održala Andreja Mataija Redžović, prof. psih. univ. spec. U drugom dijelu edukacije, pod vodstvom stručnih edukatora Nastavnog zavoda za javno zdravstvo iz Primorsko-goranske županije, održane su četiri radionice kao primjer provođenja programa Treninga životnih vještina za treći i sedmi razred. Tijekom radionica raspravljalo se o prevenciji rizičnih ponašanja u razredu, izazovima s kojima se odgojno-obrazovni djelatnici susreću u radu, načinima postupanja te adekvatnom pružanju pomoći učenicima i roditeljima.


Na edukaciji je sudjelovalo 89 odgojno-obrazovnih djelatnika, 8 djelatnika zdravstvenih ustanova, 5 članova Kluba liječenih alkoholičara „Centar“ Koprivnica.

Sljedeća aktivnost u sklopu projekta planirana je za lipanj kada će se organizirati javna tribina za opću populaciju, u jednom od naša tri grada, na kojoj će se raspravljati o problemima ovisnosti te načinima adekvatnog reagiranja u školama, obiteljima i društvu općenito.


Objavljeno: 17.5.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Ospice
24. svi '24.

Peludna prognoza
23. svi '24.

STOP komarcima
21. svi '24.
SVE NOVOSTI