Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana početna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“ - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana početna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“U prostorijama Koprivničko-križevačke županije danas je održana početna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok je projektni partner Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo projektom koji će doprinijeti boljoj kvaliteti života školske djece, naglasivši kako je u današnje vrijeme, kada djeca provode mnogo vremena u zatvorenim prostorima, važno potaknuti sudjelovanje u sportskim aktivnostima, kao i zdravu prehranu.

Ovaj projekt, za koji očekujemo da će doprinijeti stvaranju zdravih navika kod učenika osnovnih škola, još je jedan pokazatelj koliko nam je sektor obrazovanja u fokusu interesa i aktivnosti. Uz velike investicije u školsku infrastrukturu, primjerice izgradnju školskih sportskih dvorana i Centra kompetentnosti, nastavljamo s projektima osiguravanja pomoćnika u nastavi, zdravih obroka u školskim kuhinjama, financiramo školu plivanja i centre izvrsnosti, a jedna smo od rijetki županija koja godinama izdvaja značajna sredstva za prijevoz srednjoškolaca. Zahvale svima koji sudjeluju u projektu i vjerujem da ćemo i nadalje surađivati na dobrobit naših građana“, kazao je župan.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla istaknula je kako je projekt osmišljen u vremenu kada su mnoge aktivnosti zbog pandemije bile uskraćene te da se razmišljalo kako u tim uvjetima dodatno približiti informacije o važnosti primjene zdravog načina života.


Ovo je novi koncept i hvalevrijedan program, inovativan i osmišljen na način da liječnici školske medicine uz svoje redovne poslove provode i online edukacije.  Prema iskustvu koje imamo, učenici  3. i 5. razreda su najbolje ciljane skupine kojima treba približi temu, a nadamo se kako će oni uz aktivno sudjelovanje proširiti informacije dalje u širu populaciju. Edukacije nikad dosta, vjerujem da ćemo na ovaj način uspjeti pomoći u stvaranju i usvajanju zdravih navika kod djece. Hvala Županiji i školama na partnerstvu, vjerujemo u uspjeh programa“, naglasila je ravnateljica Vadla.
Ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo što je PORA uključena u još jedan vrijedan i koristan projekt namijenjen mlađoj populaciji.

Hvala što koristite našu stručnu pomoć. Nastojimo biti što kvalitetniji u svojem radu i svim javnopravnim tijelima na području naše županije u okviru programa „Uz PORU po potporu“ pružiti uslugu u pripremi projektne dokumentacije. Ovo je jedan od 200-injak projekata u protekle tri godine i drago nam je što možemo sudjelovati kako u pripremi tako i u provedbi projekta, posebice jer se radi o zdravstvenom programu koji je namijenjen mladoj populaciji“, dodala je ravnateljica Birčić.
U ime okupljenih ravnatelja osnovnih škola, zahvale na suradnji u projektu uputila je ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje Marica Cik Adaković, naglasivši kako je važno kako u školama, tako i unutar obitelji poticati usvajanje zdravih navika, odnosno poticati fizičku aktivnost i zdravu prehranu. U nastavku konferencije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek ukratko je predstavila projekt i projektne aktivnosti koje će se provoditi u okviru ovog projekta. Projekt „Zdravi, aktivni i online“ provodit će se 18 mjeseci, odnosno provedba je započela 25. svibnja 2022. godine i traje do 25. studenoga 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 239.299,82 kn. Opći cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Koprivničko-križevačke županije dok je specifični cilj promicanje zdravih navika učenika osnovnih škola s područja županije vezanih uz zdravu prehranu i važnost kretanja na moderan i inovativan način.               Slika3U okviru provedbe projekta održat će se online edukacije djece i učenika 3. i 5. razreda u 17 osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. U provođenje online edukacija bit će uključena 3 tima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije koji će putem video predavanja informirati i educirati učenike o važnosti zdrave prehrane i kretanja.


 


                                         Logo uz poru po potporu 300x142           Logo spojeno uz poru po potporu 768x88 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaSadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županijeObjavljeno: 30.11.2022.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
26. vlj '24.
SVE NOVOSTI