Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Službe

Služba za epidemiologiju

O službi Cijepljenje Zdravstveni odgoj osoba Sanitarna iskaznica HACCP Pripravnost

Služba za epidemiologiju obavlja zdravstvenih odgoj osoba tzv. „tečaj higijenskog minimuma“ sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18).

RAD S HRANOM I VODOM

Sukladno Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (NN 116/18) tečaj pohađaju osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju dolaze u dodir s hranom te osobe koje rade na pripremi i serviranju hrane.

Od ove su obveze izuzete osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva, biokemijskog inženjerstva, prehrambenog inženjerstva, nutricionizma, biologije, biotehnologije i veterinarskih znanosti jer se smatra da posjeduju potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni.

Isti je potrebno obnavljati svakih 5 godina.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja imaju usvojena potrebna znanja za rad u svim djelatnostima i upućuju se na tečaj nakon pet godina od dana završetka strukovnog obrazovanja.

Sanitarna inspekcija nadzire proizvodne objekte hrane ne životinjskog podrijetla, mješovite hrane, sve ugostiteljske objekte i sve maloprodajne objekte izuzev onih koji su pod nadležnosti veterinarske inspekcije.

Veterinarska inspekcija nadzire sve proizvodne objekte hrane životinjskog podrijetla, te dio maloprodajnih objekata koji podliježu posebnom odobravanju ili registraciji.

Tečaj se provodi po osnovnom i proširenom programu ovisno o kategoriji objekata. Kategorije objekata možete vidjeti ovdje.

Polaznici tečaja po osnovnom programu za ispit se pripremaju učeći iz ponuđenih materijala i za njih se NE organiziraju predavanja. Polaznici tečaja po proširenom programu dužni su prisustvovati predavanjima i ispit pripremaju učeći iz ponuđenih materijala i predavanja.

Za tečaj/ispit se prijavljuje popunjavanjem prijavnice koju možete preuzeti ovdje te je ispunjenu i potpisanu dostaviti e-mailom, faksom ili osobno u Zavod.

Materijale u elektronskom obliku za OSNOVNI PROGRAM možete preuzeti ovdje.

Materijale u elektronskom obliku za PROŠIRENI PROGRAM možete preuzeti ovdje.

Tiskane materijale polaznici tečaja ne dobivaju od organizatora tečaja.

Provjera znanja provodi se najranije u roku od sedam dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave na tečaj i/ili odslušane teorijske nastave.

Cijena usluge za osnovni program iznosi 275,00 kn / 36,50 €, a za prošireni program iznosi 550,00 kn / 73,00 € s uračunatim PDV-om. (Tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn.)

Polaznik tečaja koji nije položio tečaj jer nije zadovoljio na provjeri znanja, ima pravo u roku od 24 sata podnijeti pismeni zahtjev Ispitnoj komisiji kojim traži da se njegovo znanje još jednom provjeri, a zahtjev za ponovnu provjeru znanja možete preuzeti ovdje. Kod ponovne provjere znanja, troškove Ispitne komisije snosi sam polaznik tečaja, a cijena usluge iznosi 100,00 kn / 13,27 € s uračunatim PDV-om. Tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn.

Polaznici/poslovni subjekti koji plaćaju po predračunu dokaz o uplati moraju predočiti prije izlaska na ispit.

RAD S KOZMETIKOM I U OBJEKTIMA ZA ULJEPŠAVANJE

Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18) i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (NN 116/2018), propisano je da:

Osobe koje obavljaju poslove u proizvodnji, odnosno prometu kozmetičkih proizvoda, a koje na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima, te fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice, moraju imati potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti prije početka rada.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje u programima za gore navedene djelatnosti imaju usvojena potrebna znanja za rad.

Isto je potrebno obnavljati svakih 5 godina.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, medicinske biokemije i sanitarnog inženjerstva posjeduju potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja.

Za polaznike koji prvi puta pohađaju tečaj organizira se teorijska nastava nakon koje se polaže ispit, a za polaznike koji obnavljaju znanje nakon 5 godina NE organizira se teorijska nastava, već se prijavljuju za ispit i pristupaju provjeri znanja.

Za tečaj/ispit se prijavljuje popunjavanjem prijavnice koju možete preuzeti ovdje te je ispunjenu i potpisanu dostaviti e-mailom, faksom ili osobno u Zavod.

Materijale u elektronskom obliku možete preuzeti ovdje.

Tiskane materijale polaznici tečaja ne dobivaju od organizatora tečaja.

Provjera znanja provodi se najranije u roku od sedam dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave na tečaj i/ili odslušane teorijske nastave.

Cijena usluge za prvo polaganje putem teorijske nastave iznosi 330,00 kn / 43,80 €, a za obnavljanje znanja iznosi 165,00 kn / 21,90 € s uračunatim PDV-om. Tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn.

Polaznik tečaja koji nije položio tečaj jer nije zadovoljio na provjeri znanja, ima pravo u roku od 24 sata podnijeti pismeni zahtjev Ispitnoj komisiji kojim traži da se njegovo znanje još jednom provjeri, a zahtjev za ponovnu provjeru znanja možete preuzeti ovdje. Kod ponovne provjere znanja, troškove Ispitne komisije snosi sam polaznik tečaja, a cijena usluge iznosi 100,00 kn / 13,27 €. Tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn.

Polaznici/poslovni subjekti koji plaćaju po predračunu dokaz o uplati moraju predočiti prije izlaska na ispit.


Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju 2024.


Kontakt
Služba za epidemiologiju Koprivnica

Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48 000 Koprivnica
Tel: 048 655 120
Fax: 048 655 102
E-mail: epidemiologija.kc@zzjz-kkz.hr

Služba za epidemiologiju Križevci

Trg Svetog Florijana 12, 48260 Križevci
Tel: 048 681 401
Fax: 048 271 353
E-mail: epidemiologija.kz@zzjz-kkz.hr

Služba za epidemiologiju Đurđevac

Gajeva 1, 48350 Đurđevac
Tel: 048 811 345
Fax: 048 811 345
E-mail: epidemiologija.dj@zzjz-kkz.hr



NATRAG

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
16. svi '24.
SVE NOVOSTI