Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Nova igrala i sprave za vježbanje u sklopu projekta “Živjeti zdravo” - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Nova igrala i sprave za vježbanje u sklopu projekta “Živjeti zdravo”


U koprivničkom Gradskom parku 10. svibnja otvorena je staza za hodanje i dječje igralište opremljeno spravama iz projekta „Živjeti zdravo“ čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva, a provodi ga Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji sa županijskim zavodima. U Koprivničko-križevačkoj županiji projekt se počeo provoditi krajem 2017. godine.


U sklopu dijela projekta koji se provodi u Koprivnici uz redovne aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ dobivena je i vrijedna oprema, a to su razna igrala za uređenje dječjeg igrališta u središnjem gradskom parku i uređenje staze „Živjeti zdravo“.


Programu otvorenja ispred Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je dr. Draženka Vadla, a ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić koji je ujedno otvorio novoopremljenu stazu za hodanje  i dječje igralište te zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec.


Ravnateljica Zavoda dr. Draženka Vadla uvodno je kazala da je projekt započeo u Koprivnici aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ 20. listopada, a 23. listopada u Zavodu je održana 13. po redu konferencija ovog prvog javnozdravstvenog projekta sufinanciranog sredstvima iz Europske unije. Projekt se sastoji od pet komponenti, a to su: zdravstveno obrazovanje koje uključuje obrazovanje vezano za tjelesnu aktivnost i prehranu te mentalno i spolno zdravlje; zatim zdravlje i tjelesna aktivnost što upravo danas promoviramo; zdravlje i prehranu; zdravlje i radno mjesto te zdravlje i okoliš. Aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ je segment komponente Zdravlja i tjelesne aktivnosti, a „Volonteri u parku“ se već godinama provodi kao dio komponente Zdravlje i okoliš.


Na otvorenju je dr. Vadla poručila da je prema podacima Grada do sada 2.700 naših sugrađana prohodalo Stazom zdravlja i napravilo 484 kilometra te apelira da nastavimo tim tempom. Staza je već isprobana na nekoliko stotina kilometara, a upotpunjena je dodatnim spravama za vježbanje. Naglasila je da su bili jako vrijedni i Volonteri u parku pa će tako i danas vježbati u parku i promovirati taj dio aktivnosti. Pozvala je sve da budu aktivni i odgovorni te naglasila kao tjelesna aktivnost i zdrava prehrana utječu na pozitivno fizičko i mentalno zdravlje svakog pojedinca.


Objavljeno: 14.5.2021.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
17. lip '21.
SVE NOVOSTI