Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održan završni modul edukacije profesora iz prevencije ovisnosti PEPPO - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održan završni modul edukacije profesora iz prevencije ovisnosti PEPPO


U srijedu, 1. ožujka 2023. godine, u Zavodu je održan treći modul Program Edukacije Profesora iz Prevencije Ovisnosti (PEPPO). Ovaj završni modul edukacije obuhvatio je predavanja i radionice iz područja ponašajnih ovisnosti. Poseban naglasak stavljen je na opasnost i rizike digitalnih tehnologija te probleme kockanja i klađenja adolescenata. Istaknuto je kako Internet kao najpopularnije sredstvo komunikacije i informiranja, nažalost, donosi razne rizike za djecu i mlade od izloženosti neprimjerenim sadržajima, novim oblicima zlostavljanja pa sve do problema ovisnosti. Utjecaj suvremenih tehnologija ovisi o izloženosti, ali i ravnoteži. Tako da rješenje nije oduzeti djeci mobitele i zabraniti im korištenje Interneta već je preporuka razvijati odnos povjerenja s djecom, iskreno se zainteresirati za online svijet u kojemu žive, educirati i sebe i djecu te prevenirati štetne posljedice.


Predavanja i radionice trećeg modula pripremili su, Alen Tarle, policijski službenik za nadzor, planiranje i prevenciju iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije te Nadica Puškaš, magistra socijalnog rada iz Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti.


Program edukacije profesora iz prevencije ovisnosti u ovoj školskoj godini uspješno je dovršilo deset profesora/nastavnika srednjih škola naše županije, a kroz program se do sada ukupno educiralo više od 170 profesora.


Edukativni seminar organiziran je iz segmenta projektnih aktivnosti podržavanih od Ministarstva zdravstva pod nazivom Zajedno protiv ovisnosti.


  PEPPO je edukativni seminar namijenjen profesorima/razrednicima srednjih škola Koprivničko-križevačke županije. Usmjeren je na stjecanje znanja, usvajanje praktičnih vještina te osnaživanje profesora/razrednika za provođenje prevencije ovisničkih ponašanja kod mladih. Provodi se kao kontinuirana edukativna aktivnost kroz tri odvojena modula. U prvom modulu naglasak je stavljen na teme legalnih droga - alkohola i cigareta, drugi sadržajno pokriva teme ilegalnih droga, a treći teme ponašajnih ovisnosti (kockanje i dr.). Tijekom edukativnih seminara profesori se upoznaju i s kratkom motivacijskom intervencijom- suvremenom, djelotvornom i uspješnom metodom prevencije ovisnosti.Objavljeno: 9.3.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
19. ožu '23.
SVE NOVOSTI