Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

mailinfo@zzjz-kkz.hrtel+385 48 655 110

Novosti


Program edukacije profesora iz prevencije ovisnosti

16.11.2017. 14:40:02

U utorak i srijedu, 14. i 15. studenog 2017. godine, u Zavodu je održan prvi modul edukativnog seminara za profesore u srednjim školama Koprivničko-križevačke županije. 

Program edukacije profesora iz prevencije ovisnosti - PEPPO dio je aktivnosti iz projekta "Zajedno protiv ovisnosti" kojeg financijski podržava Ministarstvo zdravstva. Program je usmjeren unapređenju suradnje sa srednjim školama, te stjecanju znanja i usvajanju praktičnih vještina za provođenje prevencije ovisničkih ponašanja kod mladih. Namijenjen je prvenstveno profesorima/razrednicima prvih i drugih razreda srednje škole. Planiran je kao kontinuirana edukativna aktivnost kroz tri odvojena modula. U prvom modulu akcent je stavljen na temu koja se tiče alkohola i cigareta - legalnih droga, drugi sadržajno pokriva teme koje se tiču droga i treći teme koje se tiču drugih ovisnosti poput kockanja, interneta i drugo. Kroz sva tri modula profesore se upoznaje i sa kratkom motivacijskom intervencijom, suvremenom, djelotvornom i uspješnom metodom prevencije ovisnosti. 

Program se u ovom obliku provodi već šestu godinu. Do sada se kroz program educiralo 80-tak profesora, a ove godine edukaciji je pristupilo 20 profesora.